Kira Kontratı Örneği 2019

Ev sahibi değilseniz başınızı sokacak bir ev bulduğunuzda hem sizi hem de ev sahibinizi hukuksal açıdan güvenceye alacak bir sözleşmeye ihtiyaç duyarsınız. Mülkü kiraladığınızda mevcut durumu anlatan sözleşme aynı zamanda çıkış esnasında sizi koruyucu olur. Örnek ile pekiştirmemiz gerekirse örneğin; evi boyatarak giriş yaptıysanız ardından 10 senenin ardından evden çıkacaksanız bu detayı hatırlamanız zor. Ancak kira kontratında yazıyor ise o zaman kontrat hem sizi hem de ev sahibini koruyacaktır.

birevim faizsiz ev

Kira kontratının diğer ismi kira sözleşmesi olarak geçer.  Eğer bir evi kiralayacaksanız bu sözleşme ile kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmayı sağlayabilirsiniz.  Kira kontratı Türk Borçlar Kanununda yer alır ve 6098 sayılı kanun ile pekiştirilmiştir.

Kiracı kiraladığı alana dair ödeyeceği tutar ve alanı kullanma hakkı gibi detaylar bu bölümde yer alır. Kira Kontratı Örneği ile ilgili size aşağıda birkaç ipucu paylaşacağız. Konutu kiralama esnasında evin durumunu ve kiracının yaşama koşullarını belirleyen kira kontratı örneğine kolayca ulaşabilirsiniz.

Ev kira sözleşme örneği; kapsamında yer alan maddelere göz atalım.

  • Elbette ilk şart olarak kiralayan kişi mülk vb taşınmaza zarar vermemelidir.
  • Kiracı bir taşınmazı kiraladı ise tekrar kiraladığı yeri başka bir kimseye kiralayamaz.
  • Kiracı taşınmazın bulunduğu noktada herkese karşı saygılı olmalıdır. Gürültü gibi problemlere yol açmamalıdır.
  • Tahliye gerektiğinde kendisi tahliyeyi gerçekleştirmezse ev sahibi yâda taşınmaz sahibi herhangi bir sorumluluğa sahip olmaz. Bu durumda tüm sorumluluk kiracıya aittir.

Kira Kontratı Kaç Çeşittir?

İki çeşitten oluşan kira kontratı ev kira sözleşmesi ve iş yeri kira sözleşmesi olarak ikiye ayrılır. Özellikle yüksek maliyetli kiralamalarda noter onaylı kira sözleşmesi yapılması önerilmektedir. Kira sözleşmelerinde noter onayı olması zorunlu değildir ancak noter onaylı olmayan sözleşmelerin ispatı hukuksal açıdan çok zordur.

Kira Kontratı Örneğine Nereden Sahip Olabilirsiniz?

Kira kontratı 6098 sayılı kanuna göre düzenlenmiştir. Ve bu kira kontratına yani kira sözleşmesine  ( hazır evraklara ) herhangi bir kırtasiyeden sahip olabilirsiniz.  Bu hazır evraklar kanuna göre düzenlenmiştir ancak doğabilecek herhangi bir anlaşmazlık karşısında sıkıntı yaşamamak adına noter onayı almanızı öneririz.

Kira Kontratı Örneği İçin Tıklayınız…

birevim faizsiz ev

Read Previous

Kat İrtifakı Tapusu Nedir Sakıncaları Nelerdir?

Read Next

Muvafakatname Nedir Nasıl Hazırlanır?

6 Comments

  • Kira kontrat örneği gerekiyordu çok teşekkürler 🙂

  • Kira kontrat örneklerinde dikkat etmemiz gereken bir husus var mı?

    • Merhaba Mehmet Bey,
      Kontratlarda şartlar net dille ifade edilmelidir.

  • Kira kontrat örneği için teşekkürler, evimi kiraya verecektim ve lazımdı 🙂

  • Kira kontrat örneği lazımdı çok teşekkürler 🙂

  • Kira kontrat örneği için teşekkürler lazımdı 🙂

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + seven =