İnşaat sektörünün her geçen gün yükselişte olduğu günümüzde faizsiz ev almak artık herkesin hakkıdır. Yıllarca kira vermekten yorulan insanlar artık oturdukların evin sahibi olmak ve kendi evlerine harcama yapmak istiyorlar. Peki, bu nasıl mümkün olacak? Düşük gelirli aileler bankalardan kredi çekmeden nasıl faizsiz ev sahibi olabilir?
Ev Sahibi Olmak Artık Daha Kolay
İnşaat sektörünün yükselmesiyle firmalar arasında yaşanan rekabet yarışı konut fiyatlarının düşmesine ve satış olanaklarının artmasına neden oldu. Böylece faizsiz ev almak dar gelirli ailelerin bile umudu söz konusu oldu. Rekabet öncesi daire fiyatının tamamını isteyen müteahhitler müşterileri bankadan kredi çekmeye zorluyor ve faiz ödemek zorunda bırakıyorlardı. Piyasanın ve rekabetin artmasıyla artık müşterilerden cüzi bir miktar peşinat isteyerek ödemenin devamını aylık taksite bölen inşaat firmaları faizsiz ev almanın yolunu açmış oldu. Böylece dar gelir sahibi olan aileler bile kira öder gibi kendi evlerinde oturmaya ve ödeme yapmaya başladılar.
Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli
Düşük gelirli insanlar ömürlerinde bir ev sahibi oluyorlar. Peki, şartlar bu kadar düşükken bir sorunla karşılaşıp evinizden ya da paranızdan olmamak için nelere dikkat etmelisiniz? Öncelikle evini aldığınız müteahhidin güvenilir biri olmasına önem göstermelisiniz. Müteahhitle ilgili bilgileri ve güvenilirliğini daha önce ev sattığı kişilerden öğrenebilirsiniz.
Bununla birlikte anlaşmayı imzalamadan önce size vaat edilen tapunun örneğini yaşadığınız yerde bulunan tapu müdürlüğüne gösterip onay aldıktan sonra sözleşmeyi imzalamalısınız. Zira her ne kadar güvenilir bir şekilde yaptıkları evi satan müteahhitler olsa da hala bu piyasayı kullanan dolandırıcılar var. Ayrıca satın aldığınız dairenin size gösterilen olup olmadığını da bilirkişilerce onaylatmalısınız.
Alacağınız eve hangi özelliklerin dahil olduğunu da iyice öğrenmeli daha sonra ek masraflar yapmak zorunda kalmamalısınız. Sıva ve boya yapılmış mı, kalorifer sistemi var ise petekler yerinde mi yoksa sizin alıp taktırmanız mı gerekiyor, zemin parkeli mi, gibi sorularla daha sonra karşılaşmamak için önceden bunları evi alacağınız kişiye onaylatmalısınız. Son olarak binanın ortak bölümlerinde size nereler düşüyor ve bu alanları ne şekilde kullanabileceğinizi detaylı bir şekilde bilmelisiniz.