Dar Gelirlilere Faizsiz Konut Kredisi

Ev sahibi olabilmek için yıllar boyunca birikim yapmak gerekir. Ancak yıllar boyunca yapılan birikimler yılların geçmesiyle birlikte değerini yitirebilmektedir. Ülke genelindeki enflasyon ve konut fiyatlarındaki artış da bu birikimleri olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların sunduğu konut kredileri ile ev sahibi olmaktadır. Ancak konut kredilerindeki yüksek faizler zamanla vatandaşların ekonomik anlamda zorluk yaşamasına sebep olmaktadır.

birevim faizsiz ev

Örneğin 100.000 TL değerinde konut kredisi çekmek isteyen bir vatandaş bu miktara yakın tutarda faiz ödemekle karşı karşıya kalabilir. 100.000 TL kredi 120 ay vadeli olarak çekilmek istendiğinde aylık taksit tutarı 1.606 TL olacaktır. Bu durumda ödenecek faiz 92.720 TL olacak ve 100.000 TL için toplamda 192.720 TL ödenmesi gerekecek.

Konut kredisine başvurulduğunda yukarıdaki kredi tutarına ilave olarak %10-%30 arası peşinat istenmektedir. Ev sahibi olmak isterken bir ev maliyeti kadar da faiz ödemek zorunda kalınabilir. Dar ve orta gelirlilerin finans kuruluşlarından kolaylıkla hizmet alamadığını da hesaba kattığımızda konut kredileri pek avantajlı bir yöntem olmuyor.

Faizsiz konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler özel kuruluşların sunduğu yöntemlerden yararlanabilir. Böylece hem faiz ödemek zorunda kalmazlar hem de borçlarını kısa sürede bitirirler. 100 bin TL değerinde ev almak için 84 kişilik gruba dahil olarak ve aylık 1.190 TL ödeyerek borçlarını kısa sürede bitirirler. Faiz ve peşinat zorunluluğunun bulunmadığı yöntemde ilgili firma çalışma bedeli olarak sadece 9.900 TL talep eder. Bu durumda ana para ile birlikte toplam maliyet 109.900 TL olur. İki yöntem de değerlendirildiğinde dar ve orta gelirliler için faizsiz ve peşinatsı yöntem ev sahibi olmada büyük avantaj sağlayacaktır.

birevim faizsiz ev

Read Previous

Faizsiz Yöntemlerle Ev Sahibi Olun!

Read Next

TOKİ 6 Şehirde 1521 Konutu Satışa Çıkarıyor

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × four =