2020 Nisan Konut Kredisi Faizlerinde Son Durum

Coronavirüs salgınından dolayı konut satışlarının düştüğü bilinmektedir. Bu sebepten dolayı, bankaların sunmuş olduğu kredi faiz oranları ve kredi ürünleri ciddi anlamda olumsuz etkilenmiştir. Ancak, Coronavirüs salgınının görülmesinin ardından ekonomiyi düzeltmek adına birtakım tedbirler alınmıştır. Hem özel hem de kamu bankalarının tüketiciyi koruma ve teşvik etmek adına elini taşın altına soktuğunu söyleyebiliriz. Ekonomik istikrar kalkanı projesi kapsamında tüketicilerin taşıt, ihtiyaç ve konut kredisi borçları ertelenmektedir. Ayrıca, finansal desteğe ihtiyacı olan tüketiciler için finansman kanalları açık tutulmaktadır.

birevim faizsiz ev

Bankalar; yüzde 0.79’dan başlayan faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi, yüzde 0.49’dan başlayan faiz oranlarıyla da taşıt kredisi kullanma avantajını sunmaktadır. Bu noktada, tüketicilerin aklında 2020 Nisan konut kredisi faizlerinde son durum nedir sorusu bulunmaktadır. Çünkü, Coronavirüs salgınının bitmesinin ardından konut satışlarının artacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca, ülkemizi güvenli bir yatırım aracı olarak gören yabancı ülke vatandaşlarının da konut almak isteyeceği bilinmektedir.

En Düşük Konut Kredisi Faiz Oranı Nedir?

Konut kredisi imkanı sunan bankalar arası kıyaslamalar yapıldığında en düşük konut kredisi faiz oranının yüzde 0.79 seviyesinde olduğunu söylemek mümkündür. Bu faiz oranı; birinci el konutlar için geçerlidir. İkinci el konut almak isteyenlere ise beş yıl vadeye kadar yüzde 0.93, 15 yıl vadeye kadar ise yüzde 0.94 konut kredisi faiz oranı uygulanmaktadır.

Konut kredisi faiz oranlarının Coronavirüs salgınına rağmen halen daha düşük seviyelerde olmasından dolayı konut sektöründe ve kredi kullanımında yeni bir akım başlamıştır. Konut satın almak isteyen tüketicilerin sanal turlar aracılığıyla konutları gezmesi ve online olarak konut kredisi işlemlerini başlatması söz konusu olmaktadır. Bu sayede, virüs tehdidinden dolayı evinden çıkamayan tüketicilerin evlerinden konut kredisi kullanması ve konut satın alması imkanı sağlanmaktadır. Nisan ayı için en uygun konut kredisi faiz oranlarına sahip bankalardan bahsetmek gerekirse;

Türkiye Finans

10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.69 faiz oranına sahip konut kredileri verilmektedir.

Kamu Bankaları

Ziraat Bankası, Halkbank, Ziraat Katılım ve Vakıfbank; sıfır konutlar için aylık yüzde 0.79 faiz oranına sahip, 15 yıl vadeli konut kredisi sunmaktadır.

İş Bankası

Yüzde 0.95 faiz oranına sahip konut kredileri sunulmaktadır.

Akbank

10 yıl vadeli, aylık yüzde 0.97 faiz oranına sahip konut kredisi sunulmaktadır.

Yapı Kredi

10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.99 faiz oranına sahip konut kredisi imkanı bulunmaktadır.

Garanti BBVA

10 yıl vadeli ve aylık yüzde 1.03 faiz oranına sahip konut kredisi sunulmaktadır.

Sonuç olarak, konut kredisi faiz oranlarının oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. Buna ek olarak, bankalar, geçmişte konut kredisi alan vatandaşların konut kredilerinin faizlerinin ertelenmesi konusunda da birtakım çalışmalar yürütmektedirler. Bu sayede, Coronavirüs sürecinin tüketiciler açısından sorunsuz olarak atlatılması hedeflenmektedir.

birevim faizsiz ev

Read Previous

TÜİK 2020 Mart Ayı Konut Satış İstatistikleri

Read Next

Ev Almak İsteyenlere, Kiracılıktan Bıkanlara Müjde

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − one =